Pred slovensko skupnostjo v Kanadi je še veliko izzivov


Avtor: U.S. Datum: 2333 dni nazaj.


V zadnji februarski oddaji Slovencem po svetu so govorili o sredstvih, ki jih država namenja za dejavnosti slovenskih skupnosti po svetu. Prav te dni slovenska društva v tujini dobivajo obvestila pristojnega Urada o tem, koliko denarja bodo letos dobila iz slovenskega proračuna. Gre za zelo pomembna sredstva, brez katerih večina slovenskih društev in organizacij v tujini sploh ne bi mogla delovati.

O izzivih in dejavnosti slovenske skupnosti v Kanadi pa tudi o sodelovanju s Slovenijo so se pogovarjali z Marjanom Kolaričem iz Toronta, obiskali so slovenske rojake v Bosni in Hercegovini in predstavili dejavnosti Slovencev v Prijedoru. Tam deluje slovensko društvo Lipa, predsednica in ustanoviteljica je Alenka Uduč, po rodu s Štajerske, ki je ne le ena izmed najbolj aktivnih v slovenski skupnosti na tem območju, marveč se ukvarja tudi s pisanjem – napisala je že štiri knjige o zgodovini prihodov Slovencev v Bosno in Hercegovino, vodi tudi edino obstoječo radijsko oddajo v slovenskem jeziku na območju nekdanje Jugoslavije.

Oddajo lahko poslušate na strani 1. programa Radia Slovenija.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo