Pri financiranju časopisa ni premikov


Avtor: U.S. Datum: 1717 dni nazaj.


V vprašanju sistemskega financiranja Novic in drugih manjšinskih medijev v Avstriji se še naprej zatika. Zvezna vlada v tem mandatu verjetno ne bo spremenila zakona o pospeševanju medijev in bo treba najti drugačne rešitve, po sprejemu pri ministru Blümlu (ÖVP) ocenjuje eden od dveh poslovodij Slomedie Marko Oraže.

Marko Oraže

Sprejem, namenjen medsebojnemu spoznavanju

Dobre štiri mesece po zaprisegi nove zvezne vlade je prosvetni minister Gernot Blümel, ki je od decembra lani pristojen tudi za avstrijske narodne skupnosti, minuli petek prvič sprejel predstavnike vseh sosvetov pri Uradu zveznega kanclerja. Čeprav je bil sprejem v prvi vrsti namenjen medsebojnemu spoznavanju, so udeleženci srečanja v neformalnih pogovorih seznanili ministra o pričakovanjih in po njihovem najbolj nujnih ukrepih na podočju manjšinske politike.

Seznam odprtih vprašanj je dolg

Dolg je seznam poglavij, ki so ostala po padcu rdeče-črne vladne koalicije nerešena. Za koroške Slovencev je eno najbolj perečih poglavij sistemsko financiranje tednika Novice. Lani je kazalo še zelo dobro, da bi večno temo lahko zaključili s spremembo zakona o pospeševanju medijev, letos pa so očitno spet na začetku, je po srečanju z ministrom Blümlom, ki je pristojen tudi za medije, ocenil eden od dveh poslovodij Slomedie, tajnik Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS) Marko Oraže.

Več na: http://volksgruppen.orf.at/slovenci/stories/2911568/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo