V Ljubljani bo danes zaživel priljubljeni festival Trnfest


Avtor: U.S. Datum: 3129 dni nazaj.


Ljubljana, 5. avgusta - V Ljubljani bo danes zaživelo priljubljeno avgustovsko zbirališče pred KUD France Prešeren. Festival Trnfest, ki v zadnjih letih do skoraj tik pred zdajci bega Ljubljančane z vprašanjem, bo ali ne bo, se bo začel s koncertom hip hop zasedbe Simpl & Nedelaz. Potekal bo do 29. avgusta. Po tradiciji se bo iztekel s tridnevno Emonsko promenado.

Ljubljana, KUD France Preseren. Novinarska konferenca mednarodnega poletnega festivala Trnfest. Trnfest, plakat. Foto: Daniel Novakovic/STA

Pred koncertom bodo ob 18. uri odprli slikarsko razstavo Giga de Bree z naslovom Užitek in veselje ob predajanju, je za STA povedal koordinator 24. Trnfesta Luka Korenčič.

Prireditelji Trfesta so zaradi preteklih dolgov, s katerimi se sooča KUD France Prešeren, že leta 2012 predvideli Zadnji Trnfest, kot so poimenovali tradicionalno prireditev, ki privablja ne le z nastopajočimi, pač pa tudi s hladno pijačo in pečeno koruzo. A Trnfest se kljub finančnim težavam nadaljuje. Na letošnji izdaji bodo tako gostili skupine, ki, kot pravi Korenčič, simpatizirajo s KUD France Prešeren in Trnfestom.

Med njimi bodo Dreamwalk, The Ghena, Kontrabant in Dolly Bad. V nedeljo, 9. avgusta, bo potekal Impromaraton, impro večer Gledališča Iglu pa bo na sporedu 22. avgusta. Od tujih gostov je napovedan ameriški DJ Dave Owen.

Na Trnfestu bo sodelovalo tudi gledališče klovnov s predstavo Končica v izvedbi KUD Ljud in Zavoda Bufeto, Brane Potočan bo pripravil gibalno predstavo, za zaključek 26. avgusta bo na sporedu stand up nastop Vida Valiča. Vsi dogodki bodo na dvorišču oziroma po 22. uri v prostorih društva.

Med 27. in 29. avgustom bo sledila Emonska promenada, sestrski festival, namenjen družinam. Nekaj dogodkov za najmlajše bo tudi že pred tem, denimo predstava Rdeča kapica v izvedbi lutkovnega gledališča Fru-Fru ter cirkus za otroke.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo