Slovenske knjige in beseda na Hrvaškem


Avtor: U.S. Datum: 1879 dni nazaj.


Ob počastitvi Slovenskega kulturnega praznika je delegacija Komisije Državnega zbora za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, v kateri sta bili predsednica komisije Ljudmila Novak in članica Mateja Udovč, ter predstavniki Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, obiskali Mestno knjižnico Ivan Goran Kovačić, v Karlovcu na Hrvaškem, ki je osrednja knjižnica Slovencev na Hrvaškem.

Ob tej priložnosti so jim izročili 697 zbranih knjig, ki so jih zbirali za slovenske rojake zunaj meja naše domovine. Med njimi so knjige slovenskih avtorjev in knjige tujih avtorjev v slovenščini.

S tem dejanjem smo izrazili ne le pomen ohranjanja pisane slovenske besede in knjige, temveč tudi skrb za ohranjanje slovenskega jezika, kulture in narodne identitete med Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Ravnateljica knjižnice, Vedrana Kovač Vrana, je ob tej priložnosti izrazila zahvalo vsem poslankam in poslancem ter zaposlenim, ki so prispevali knjige.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo