Slovenski fotograf v New Yorku, ki si ga je zaželela svetovno priznana revija


Avtor: U.S. Datum: 2297 dni nazaj.


Jaka Vinšek že skoraj deset let živi v betonski džungli, ki uresničuje sanje. New York je prav z neskončnimi možnostmi ustvarjanja tudi njega prepričal, da Slovenijo pusti za sabo in se prepusti čarom velemesta. Slovenijo pogreša, a v New Yorku je za njegovo delo meja le nebo.

Jaka Vinšek

Jaka Vinšek. Foto: Jaka Vinšek

Na vprašanje, kaj najbolj pogreša iz Slovenije, Jaka Vinšek izstreli: "Naravo." Še vedno se namreč zelo dobro spominja, kako je kot majhen deček, ki je odraščal v Kranju, takoj po šoli lahko smuknil deskat na sneg na Krvavec ali s kolesom na Katarino.

"Živel sem z naravo. V zadnjih letih, ko je navdih New Yorka kot mesta počasi izginil, se mi je zazdelo, da mi manjka prav tega: narave."

Leta 2009 se je pojavila priložnost za sodelovanje pri produkciji ameriške znamke Anthropology, kar ga je najprej popeljalo v Abu Dabi, nato pa ga je glavni fotograf Frederic Lagrange, čigar asistent je bil, povabil v New York. "Sprva ga nisem jemal resno, potem pa sem si rekel, zakaj ne."

New York je postal njegov začasni dom, Jaka pa si je uresničil sanje, saj si je vedno želel živeti v tujini, pravi.

Celoten članek lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo