Slovensko znanje na Nizozemskem


Avtor: U.S. Datum: 2187 dni nazaj.


V soboto, 9. decembra 2017, je Društvo VTIS Nizozemska v novi rezidenci slovenske veleposlanice g. Sanje Štiglic organiziralo tradicionalni dogodek z naslovom "Slovensko znanje v tujini". Dogodek je bil namenjen delitvi izkušenj in mreženju slovenskih študentov, akademikov in raziskovalcev, ki živijo in delujejo na Nizozemskem, oziroma na splošno povezovanju Slovencev v tej državi.

Udeleženci dogodka "Slovensko znanje v tujini" v Haagu. Foto: društvo VTIS

Program srečanja je bil sestavljen iz dveh delov, katerima je sledil čas za mreženje in neformalno druženje ob prisotnosti slovenske kapljice in ostalih dobrot. Dogodek je s pevskim nastopom popestrila tudi jazz pevka Tjaša Fajdiga, študentka na Konzervatoriju v Amsterdamu, ob spremljavi kitarista Davorja Stehlika iz Srbije, prav tako študenta Konzervatorija v Amsterdamu.

V prvem delu so udeleženci spremljali odlično predstavitev dr. Nine Bogerd, raziskovalke in predavateljice na Tehniški Univerzi v Delftu. V drugem delu sta sledili predstavitvi dr. Silve Deželan, direktorice trajnostnega vlaganja pri podjetju Robeco Private Equity, in Klemna Bravharja, pripravnika pri Evropski vesoljski agenciji ESTEC-ESA. Članici VTIS-a dr. Nina Bogerd in dr. Silva Deželan sta povzeli svoji izkušnji iz akademije oz. industrije in prisotnim zaupali, kako usklajujeta svojo nadvse uspešno kariero in družinsko življenje. Dogodek, ki se je končal s pestro razpravo, je spet dokazal, kako nepogrešljiv člen slovenske skupnosti na Nizozemskem je Društvo VTIS.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo