V Montrealu 52. Slovenski dan


Avtor: U.S. Datum: 2146 dni nazaj.


Rojaki v kanadskem Montrealu se že od leta 1967 zbirajo pri Slovenskem dnevu. Pobudnik je bil lazarist Stanko Boljka. Letošnji je potekal v nedeljo, 15. julija. Začel se je s sveto mašo, nadaljeval s kosilom in kulturnim programom. Slavnostni govornik je bil bogoslovec Rok Žlender, tema pa je bila bližnja sinoda mladih.

52. Slovenski dan v Montrealu. Foto © Arhiv slovenske župnije v Montrealu

Priprave na praznovanje Slovenskega dne so se pričele že pred tedni. Cerkveni pevski zbor in plesne skupine so pridno vadili. Tudi na pristavi so začeli z urejanjem. Pokosili so travo, počistili lopo in okolico. Veliko dela pa je ostalo za zadnje dni: nabava pijače in nakupovanje hrane za pripravo kosila. Na napovedi vremenoslovcev se nismo ozirali. Pogum, dobra volja in pripravljenost delati so nas usmerjali k nedelji, 15. julija.

V soboto, 14. julija, je bil dopoldan in del popoldneva rezerviran za igre in razvedrilo otrok. Gospe pa so že začele s pripravami za jutrišnje kosilo. Popoldan se je nekaj ekip mladih navdušencev pomerilo v igranju odbojke. Po premoru v igranju odbojke je bila maša ob 5. uri in po maši se je nadaljevalo tekmovanje za pokal Slovenskega dne.

Radio Ognjišče


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo