Zbor Planika na dobrodelnem festivalu v Novem Sadu


Avtor: U.S. Datum: 2647 dni nazaj.


Petega januarja 2017 je pevski zbor Planika iz Zrenjanina nastopil na dobrodelni prireditvi Novosadski Winterfest.

Oder v obliki božičnega drevesa na Trgu slobode v Novem Sadu. Vir: Društvo Planika Zrenjanin

Na festival ga je v začetku decembra povabilo mesto Novi Sad, ki skrbno izbira udeležence po vsej Vojvodini. Pogoj za nastop je uvrstitev božičnih in novoletnih pesmi v program. Na festivalu namreč po vzoru drugih velikih evropskih mest pripravijo »Singing christmas tree«, kar pomeni, da se pevci postavijo na oder v obliki božičnega drevesa.

Festival je potekal od 1. decembra do 3. februarja. Vsak večer je nastopil drug zbor. Planiki je pripadla čast predstavljati Zrenjanin, v katerem sicer delujejo številni pevski zbori. V Novem Sadu, ki je bil izbran za evropsko prestolnico kulture v letu 2021, so z izborom prepoznali kakovost dela vseh narodnih skupnosti v pokrajini na severu Srbije, hkrati pa so pokazali, da so Slovenci pomemben del raznolikega kulturnega bogastva Vojvodine.

Zbor Planika je na repertoar uvrstil različne slovenske pesmi, tako božične in novoletne pesmi kot narodno-zabavne in zabavne.

Koncert je trajal okoli 40 minut pri temperaturi -6 C, kar je bil dodaten izziv za pevce zbora Planika. Ti so na koncu prejeli tudi posebno pohvalo organizatorjev, saj nekateri drugi izvajalci zaradi surovih vremenskih pogoje niso nastopili.

Rudolf Tot,

Društvo Slovenaca "Planika" Zrenjanin

Makedonska 11 23000 Zrenjanin Serbia

Pevke in pevci zbora Planika.

Pevke in pevci zbora Planika.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo