50. obletnica Slovenskega društva Jadran v Freyming-Merlebachu


Avtor: slovenci Datum: 2893 dni nazaj.


Freyming-Merlebach, Francija - Veleposlanik Slovenije v Franciji Andrej Slapničar se je v Freyming-Merlebachu v nedeljo, 12. junija udeležil slovesnosti ob 50. obletnici obstoja Slovenskega rudarskega pevskega društva Jadran. Veleposlanik Slapničar je predsedniku društva Franciju Pouhu čestital za ohranjanje slovenske ljudske pesmi in tradicij . Mag Primož Ilešič pa je Društvu izročil jubilejno priznanje Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

pairs2

Slovensko rudarsko pevsko društvo Jadran v Freyming-Merlebachu je bilo ustanovljeno 4. junija leta 1966 z združitvijo dveh takratnih društev "Slavček" in "Sava". V pevskem zboru sodelujejo Slovenci in potomci od prve do celo četrte generacije Slovencev. Sodelujejo tudi domačini, ki jih je pritegnila slovenska pesem. Prepevajo predvsem slovenske narodne in umetne pesmi ter tudi tuje pesmi. Nastopajo na različnih dobrodelnih koncertih v okolici in dlje ter tudi v tujini.

pairs

Vir: Veleposlaništvo RS v Parizu (Facebook)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo