Pevski zbor iz Divače v Sarajevu


Avtor: U.S. Datum: 1644 dni nazaj.


V soboto, 25. maja 2019, je v Sarajevu nastopil Mešani pevski Zbor Divača, ki bo kmalu proslavil 125. obletnico svoje ustanovitve. Zbor ohranja tradicionalno slovensko pesem in jo je predstavil tudi tokrat. Odpel je deset pesmi, in sicer: Pozdrav (Zorko Prelovec), Moja Vas (Cveto Marc), Slovenec sem (Gustav Ipavec), Slovenska zemlja (Fran Venturini), Slovenska zemlja (Ciril Pregelj), Mrak (Radovan Gobec), Roža na vrtu Zelenem cvete (Slavko Mihelčič), Oj mati, mamca, pošiljite me po vodo (prir. Mateja Petelin), Oblaki so rudeči (prir. Hilarij Lavrenčič) in Kemu si dala rožice (prir. Ambrož Čopi).

Poleg slovenskih gostov je nastopil tudi domači zbor Camerata Slovenica, ki deluje v okviru Slovenskega društva Cankar iz Sarajeva. Členi so odpeli naslednje pesmi: Tiho skrita med gorami (Franci Čertov), Dve beli brezi (Oto Čeru), Rožici (Benjamin Ipavec) in Ženka mi v goste gre (prir. Zorko Prelovec).

Za zaključek prireditve sta oba zbora skupaj zapela pesem Rož, Podjuna, Zila.

Druženje se je nadaljevalo tudi po prireditvi v udobju dvorišča Muzeja književnosti in gledališke umetnosti Bosne in Hercegovine.

Slovensko društvo Cankar - Sarajevo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo