V Mavhinjah od danes gledališče pod zvezdami


Avtor: U.S. Datum: 2582 dni nazaj.


Na mavhinjskem trgu je vse nared za 12. festival amaterskih dramskih skupin, ki ga od leta 1995 (na dve leti) prireja domače Športno-kulturno društvo Cerovlje Mavhinje.

Do nedelje, 2. julija, se bo na priložnostnem odru na trgu zvrstilo kar 19 predstav gledaliških in dramskih skupin (tudi otroških in mladinskih), ki delujejo povečini pod okriljem slovenskih društev v Italiji – s Tržaškega, Goriškega in Benečije; med nastopajočimi se jim bosta letos pridružili še slovenski dramski skupini z Reke in s Koroškega.

Festival amaterskih dramskih skupin je s časom postal zelo priljubljena pobuda in trenutek, ki ga vse amaterske dramske skupine nestrpno pričakujejo, saj imajo možnost, da svoje delo prikažejo širši publiki in gledališkim strokovnjakom, ki to tudi ocenjujejo.

Vabilo v gledališče pod zvezdami je namenjeno vsem, ki bi radi preživeli prijeten poletni večer ob dramski predstavi in okrepčilu v kioskih. Prvi bodo v Mavhinjah drevi ob 20.30 led razbili dijaki in dijakinje Državne nižje srednje šole Igo Gruden iz Nabrežine, ki so v sklopu gledališke delavnice pripravili predstavo Tata ne zna.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo