V Sarajevu dvakrat s slovenskimi jesenskimi dobrotami


Avtor: U.S. Datum: 2287 dni nazaj.


Slovensko društvo Cankar Sarajevo je v zadnjem mescu dvakrat povabilo člane in prijatelje na druženje ob jesenskih dobrotah, kostanjih in vinu.

Kostanjev piknik v Sarajevu.

Kostanjev piknik v Sarajevu. Foto: SD Cankar

V soboto, 28. oktobra 2017, popoldne, so v dvorani samostana sv. Ante na Bistriku pripravili "kostanjev piknik". Na vabilo se je odzvalo več kot 50 ljudi. V društvu so se najbolj razveselili velikega števila otrok, učencev dopolnilnega pouka slovenščine v Sarajevu. Prišlo je tudi dosti novih članov SD Cankar. V sproščenem razpoloženju so ob kostanjih, vinu, soku in domačih dobrotah tudi zapeli.

Martinovanja v Grand hotelu Sarajevo se je udeležilo več kot 150 ljudi.

Martinovanja v Grand hotelu Sarajevo se je udeležilo več kot 150 ljudi. Foto: SD Cankar

11. novembra, prav tako v soboto, so v Grand hotelu Sarajevo priredili enega najbolj veselih in obiskanih vsakoletnih dogodkov, martinovanje. Kot je že v navadi, sta pri organizaciji društvu Cankar pomagala Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto in Grand hotel Sarajevo. Na večerji in zabavi ob živi glasbi se je zbralo več kot 150 ljudi vseh starostnih skupin. Med njimi so bili člani društva Slovencev, predstavniki Slovenske vojske, predstavniki Veleposlaništva Slovenije v Bosni in Hercegovini, učiteljica slovenskega jezika in kulture v BiH, lektor in mnogi drugi prijatelji društva. Po pozdravnih govorih predsednice društva, Verice Džondo, veleposlanice Zorice Bukinac in kratkega nastopa animatorjev je sledila skupna zdravljica, nato večerja, potem pa ples in druženje ob živi glasbi mlade zasedbe Urok iz Novega mesta. Udeleženci so se v trdi temi prijetno utrujeni, ampak polni dobrih vtisov, počasi razšli.

SD Cankar


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo