Zavezanost k načrtovanju skupne prihodnosti


Avtor: U.S. Datum: 1916 dni nazaj.


Tradicionalno novoletno srečanje Slovencev iz videmske pokrajine in Posočja

Plemeniti duh prijateljstva in sodelovanja, želja po povezovanju in čim tesnejših vezeh ter nasprotovanje silam, ki kažejo odmev preteklosti in ki gradijo nov svet na sovraštvu, strahu in drugih takih emocijah, so zaznamovali 49. novoletno srečanje Slovencev iz videmske pokrajine in Posočja, ki je bilo v soboto v Tolminu in so ga priredile Upravna enota iz Tolmina in Občine Bovec, Kobarid ter Tolmin.

novoletno srečanje Slovencev iz videmske pokrajine in Posočja (T.G.)

Tradicionalno ponovoletno druženje med prijatelji z obeh strani meje, ki so se ga poleg upraviteljev in predstavnikov slovenskih organzacij udeležili tudi slavnostni govornik, minister za kulturo Republike Slovenije Dejan Prešiček, njegov kolega v vladi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik, slovenski poslanec Danijel Krivec in deželni svetnik Ssk Igor Gabrovec, je torej še enkrat potrdilo zavezanost tega prostora k načrtovanju skupne prihodnosti. Pri tem si veliko obetajo tudi od čezmejnega »clusterja«, grozda, ki so ga lani ustanovile občinske uprave z obeh strani meje (povezalo se je 25 občin) in ki je bil v ospredju tudi sobotnega srečanja upraviteljev pred uradno slovesnostjo, ko so zbrani analizirali zadnji razpis programa Interreg Italija-Slovenija in sodelovali pri oblikovanju projektnih predlogov, usmerjenih predvsem v krepitev čezmejnega sodelovanja institucij in državljanov programskega območja.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo